Като цяло двубоят започна с лек превес на ЦСКА. "Армейците" се опитаха да пресират противника в първите минути, но това не даде резултат.

В 13-ата минута Димитър Илиев не успя да засече много добро центриране на Борис Галчев. Това бе един добър шанс за "червените" да открият резултата.

Само минута по-късно пред "армейците" се откри нова добра възможност. Спас Делев центрира много добре от корнер, но Джузепе Акуаро не успя да засече топката с глава, въпреки че бе на страхотна позиция.

В 17-ата минута "сините" отвърнаха също с добро положение. Жоазиньо бе изведен сам срещу Иван Караджов, но стражът на ЦСКА успя да изчисти топката.

Въпреки това, натискът на "армейците" продължаваше.

В 31-ата минута символичните домакините можеха да стигнат до попадение, но Георги Петков демонстрира страхотна класа при много опасен удар на Маркиньос.

Като цяло по-добрият отбор на терена бе ЦСКА, но в 39-ата минута Левски успя да малко изненадващо да открие резултата.

В ситуацията Апостол Попов върна топката с глава към собствената си врата и тя попадна в Джузепе Акуаро. Италианецът обаче не внимаваше и позволи Гара Дембеле да му я открадне. От своя страна за французина не остана нищо друго, освен да вкара и да открие резултата.

До края на полувремето нищо интересно не се случи пред двете врати и двата отбора излязоха на почивка при резултат 1:0 за Левски.

Второто полувреме започна по-добре за ЦСКА и в 47-ата минута Митко Илиев имаше прекрасна възможност да изравни, но ножичният му удар не срещна вратата на Георги Петков.

Само няколко минути по-късно Тодор Янчев опита силен удар, който обаче мина встрани вратата на Левски.

Определено "червените" започнаха по-добре второто полувреме. В 60-ата минута символичните домакини за пореден път имаха добра възможност да открият резултата, но нито един от играчите на ЦСКА не се възползва от създалото се меле пред наказателното поле на Левски.

Левски обаче също показа зъби и в 63-ата минута удар на Гаджев се отби в тялото на Попов и излезе в корнер.

Петнайсетина минути по-късно "сините" получиха много тежък удар, след като Владимир Гаджев бе изгонен заради втори жълт картон. Халфът падна в наказателното поле на "червените" за дузпа, но реферът Станислав Тодоров го надуши, че симулира и му показа втори жълт картон. Първият такъв той получи за фаул срещу Тошко Янчев.

Не може да не се отбележи, че през второто полувреме играта се доста поизнерви, заради което реферът Тодоров извади няколко жълти картона и два червени.

До края на полувремето ЦСКА се опитваше да пресира Левски, но не особено успешно. "Сините" бяха останали с десет човека на терена, но въпреки това се държаха доста добре на терена.

В 92-ата минута Маркиньос получи втори жълт и червен картон за грубо нарушение и бе изгонен, като по този начин двата тима останаха с по десет души на терена.

В крайна сметка Левски стигна до минимална победа с 1:0 и по този начин "сините" стартираха новото първенство с важна победа.

Първото полувреме пък определено бе доста по-качествено от второто.

ЦСКА - ЛЕВСКИ

[0:1] Гара Дембеле 39'

ЦСКА: Караджов, Виданов, Акуаро, Янчев (77 - Саидходжа), Попов, Галчев (44 - Янев), Дечев, Маркиньос, Гранден, Илиев, Делев (70 - Тонев);

ЛЕВСКИ: Петков, Иванов, Минев, Милиев, Мюлдер, Младенов (46 - Телкийски), Жоазиньо, Тасевски (70 - Балтанов), Гаджев, Йовов, Дембеле (83 - Топузаков);

Стадион: "Васил Левски";

Рефер: Станислав Тодоров;

ЖК: Маркиньос - 2, Гранден (ЦСКА), Петков, Минев, Гаджев - 2, Топузаков (Левски);

ЧК: Маркиньос (ЦСКА - 92'), Гаджев (Левски - 80'