Камата е бесен нa образът, който са му създали българските медии. Легендарният Христо Стоичков заяви, че колкото и да бъде оплюван, никога няма да бъде настигнат и не смята да се връща в страната, която го изкарва абсолютен простак, пише blitz.bg.

"За много хора съм неприятен, защото успелите хора не ги обичат. Изкараха ме какъв ли не. Аз съм глупакът и простакът на тази държава !Но колкото и да ме оплюете, никога няма да ме настигнете. Вярно, характерът ми е много здрав. Наследил съм го от дядо ми - винаги искам да бъда прав и пръв", заяви Камата.

"Гледам да не обръщам внимание на завистта, злобата. Нашият ген е такъв - да излъжеш някой, да ограбиш, да убиеш. Такава ни е психологията. Когато човек в България тръгне да прави нещо, веднага му се намират кусури", допълва легендарният футболист.

Ицо се похвали, че е на път да открие футболна школа и в Бахрейн. "В Барселона имам 4 школи, в които тренират над 2000 деца. Имам голям проект и за Бахрейн. В момента там има проблеми, но всичко ще се оправи. Преговаряме и с други държави. Лесно е да се направи школа, но трябва и да я поддържаш. В България избрах точно Етрополе, защото преди няколко години се започнах с едни момчета, те се освободиха от мисълта, че съм Стоичков, не се притесниха от мен и покрай лова в балкана направихме и нещо много ценно - футболната академия. Построихме общежитие, в което могат да спят до 200 деца. Сега вече тренират над 140 момчета. За мен е голяма чест да ръководя тази академия. Етрополе е моят дом", каза още Стоичков.