- Какво очаквате от започващата в петък Купа на България в София?
- Този форум не е по-особен от първенството. Всеки отива с надеждата да стане първи, защото след време се помни само носителят на купата. Никой не помни втория и третия. Ние отиваме с амбиция да се класираме между първите четири.
- Имате ли проблеми със състава, след като в хода на сезона доста от основните играчи отсъстваха?
- Имаме, да. И Павел Маринов, и Финзгар, и Юли Радионов не са в добро състояние. Надяваме се обаче до петък мобилизацията да надделее над болките и страданията и да останем доволни от участието си в турнира.
- В последните седмици победихте като гости Левски и Черно море. Ще достигнете ли върхова форма за турнира тази седмица?
- Отборът ни в момента се намира в добро игрово състояние. Надявам се на добра игра и повече шанс в мача срещу Балкан. Явно работата, която вършим в последно време, дава резултати.
- Тази година играете трудно срещу Балкан. Има ли обективна причина за това?
- В мача в Ботевград ни победиха само с три точки, а имаше и някакви проблеми с 24-те секунди. На срещата в Ямбол просто шансът бе на тяхна страна. Надявам се сега да не е така.
- Те имат много силни играчи в подкошието, ще се завърне и Дуейн Мортън. Ще успеете ли да се справите с тях?
- Аз мисля, че при всички тези играчи на Балкан нашият Николай Върбанов е най-добре стоящият в първенството. Така че те да му мислят.
- Очаквате ли някакви изненади в турнира тази година?
- В четвъртфиналите няма да има изненади, като изключим нашия мач, който е непредвидим. Очаквам Левски и Лукойл Академик да играят на финал, а там вече не се знае.
- По време на сезона се върнахте на треньорския пост. Мислили ли сте за следващия сезон?
- По тези въпроси ще говорим през май. Нека да мине време. На този етап не съм решил дали ще оставам.

Снимка: sportal.bg