Балкан се поздрави с успех в своя последен мач от груповата фаза на САБЛ. В една доста интезивна среща "зелените" прекършика отбора на Перестройка за 5 минути в началота на третата четвърт на двубоя, благодарение на поредица от успешни стрелби от тройката на "Иван Гавалюгов и компания."

До този момент  отборът на четвъртите в групата, се държеше като равен с равен с настоящите шампиони, а на полувремето преднината за Балкан бе само 5 точки за 43:38, но след почивката нещата си дойдоха на мястото и срещата завърши при резултат 94:71. По този начин Балкан окупира втората позиция в група А.

За победителите най-резултатни бяха Димитров и Воденичарски с по 20 точки, Гавалюгов добави 18 за 9-ия успех на Балкан, а Тодоров се разписа с "дабъл-дабъл" с 14 точки и 10 асистенции.

За Перестоийка, които оставиха много приятно впечатление и демонстрираха огромно желание за победа, най-резултатни бяха Христов и Николов с по 16 точки, а Нешков се отличи с "дабъл-дабъл" от 11 точки и 14 борби .

Днес е последният двубой в група А от редовния сезон между отборите на НСА и Бийкърс. В другата среща отбора на Найки печели служебно срещу отбора на отказалите се Олд Старс .