Президентът на БК "Балкан" Иван Гавалюгов бе най-резултатен за аматьорския отбор на "Балкан" в първия му мач от първенството на Софийската аматьорска баскетболна лига. Тимът на "зелените" обаче отстъпи на съперниците си от "Найки" с 84-87 с тройка, отбелязана 7 секунди преди края на срещата. Освен огромния си точков актив, бившият плеймейкър на мъжкия тим на Балкан Гавалюгов овладя 6 борби и подаде 5 паса на своите съотборници за отбелязване на кош.

В този мач аматьорският "Балкан" бе съставен само от 7 играчи. Освен Гавалюгов, отаналите бяха Веселин Тодоров - един от основните играчи на мъжете на Балкан в последните повече от 10 години, който бе втори по резултатност с 18 точки, вездесъщият Христо Гергов, Данчо Тодоров, Тодор Петров, Станислав Воденичарски, завършил с 10 точки, и Христо Ценов. Поради ангажименти не можа да подсили тима Мирослав Ралчев.

В първенството на новосформираната Софийска Аматьорска Баскетболна Лига участват само столични отбори, като единственото изключение е направено за тима на "Балкан". Тази лига е различна от Аматьорската баскетболна лига (АБА), в която участва друг отбор от Ботевград - Балкан 2005.

Снимките и статистиките са от официалния сайт на БФБ www.basketball.bg