Дружествата "Трамкар" и "Електротранспорт" сменят изцяло ръководството си. Това стана ясно днес след решение на Столичния общински съвет да бъде намален съставът на членовете на бордовете на общинските дружества.

Според общинските съветници е нямало подходящи кандидатури за смяната на директора на "Егида" и поради това на поста е запазен досегашният ръководител.

За "Софийски имоти" общинските съветници обясниха, че казусът е бил изключително тежък отново поради липса на подходящи кандидатури. Затова от борда е махнат един-единствен член.

Двете нови ръководства, които са избрани за "Трамкар" и "Електротранспорт" по собствена преценка ще свикат борден съвет, на който ще бъдат определени и избрани директорите.

Главна задача пред тях ще бъде да подготвят доклади за финансово-икономическото състояние на дружествата и справки за проблемите им.

Общинските съветници изразиха мнението си, че дружеството "Медицински холдинг" трябва да бъде незабавно ликвидирано и затова те ще помолят съда да приеме посочените от СОС ликвидатори, за да е сигурно, че те ще доведат докрай този процес.

В рамките на днешното заседание на Общинския съвет отпадна разглеждането на годишната задача за дейността по чистота и концесионерите за 2008 г. Тази точка отпадна, защото според кмета Бойко Борисов тя не е изработена добре.

Той каза, че ще иска всяка улица в София да бъде еднакво почиствана независимо дали се намира в центъра, или в крайните квартали.

На днешното заседание обшщинските съветници припомнигха, че е подписан специален меморандум между кмета на София и министъра на икономиката с помощта на средства от Световната банка да бъде избран консултант за справянето с проблемите на "Топлофикация". Той ще предложи няколко варианта, от които ще бъде избран най-добрият.