За пръв път в своята история Ямбол ще приеме баскетболния Мач на звездите. Градът на река Тунджа се пребори за домакинството на осмото издание на шоуто, което ще се проведе на 3-ти април, в конкуренцията на предишните стопани на проявата – Варна, София и Самоков.

Очакванията на треньори и състезатели да играят в „Арена Самоков“ не се оправдаха. Близостта на града до София е била другата основна причина мачът да се играе там, но ръководните органи са подходили несериозно, според организаторите на събитието. От друга страна кметът на Ямбол Георги Славов и треньорът Иван Чолаков, както и община Ямбол са направили всичко възможно техният град да приеме HDI Мача на звездите.

Чолаков обеща феновете в Ямбол да напълнят зала „Диана”, което означава, че ще бъдат около 3 000 души. Треньорът заяви, че това е най-правилното решение, защото всички мачове, независимо от спорта се правят заради публиката, а в Ямбол тя ще изразена в голям брой зрители.

Като цяло Ямбол изцяло заслужи домакинството на баскетболния Мач на звездите, след като най-активни в гласуването бяха феновете на от крайречния град.