Българската компания Underplot Apps пусна нова версия на приложението за фото декорация Doodle Booth, която има висока резолюция и е специално разработена за таблета iPad 2 на Apple.Doodle Booth HD прави декорирането на снимки по един нов и все пак ретро стил. Приложението позволява добавяне на различни рисувани стикери, сякаш са надраскали с химикалка върху снимката. Заедно със сваляне на програмата потребителят получава колекция от 60 стикера с висока резолюция, вкл. нарисувани рамки, звезди, цветя, очи, уши, коси, маски, татуировки, както и балончета за писане на послания.

Във версията за iPad 2 има добавена функция за използване на камерата, чрез която потребителят може да снима и украсява, без да излиза от приложението. Нова добавка е и възможността за рисуване с пръсти и избиране на различни цветове.

Приложението е интегрирано с Фейсбук и осигурява достъп до снимките от албумите. Освен това потребителят може да направи снимка с камерата или да ползва вече записани снимки от фото галерията. “Изрисуваните” снимки могат да се споделят във Фейсбук, Туитър или на е-мейл.

Doodle Booth HD е достъпно за сваляне от iTunes на цена 0.79 евро цента, като са планирани бъдещи ъпдейти с нови функции и допълнително съдържание, уточниха от разработчика.