Заложниците, преживели ужаса на пленничеството в клона на „Инвестбанк", не искат да се връщат на старата си работа.

Похитените преди седмица жени-банкови служителки, се възстановяват на Боровец, съобщи SlivenInfo.

Шокът постепенно преминава. Не мога да го забравя, това беше нещо страшно, което не пожелавам на никого, но никой не е застрахован.

Това каза вторият охранител от банковия клон Димитър Митков, който помогна на простреляния си колега Станчо Станев да бъде изведен от клона и да бъде заведен в болница.

Той разказа, че всеки от заложниците по своему преживява шока. Сега шестте жени и Митков са на възстановителна терапия и с тях работят експерти-психолози.

Рискови са от две седмици до два месеца, в които може да се развие посттравматично разстройство, обясни психологът Христо Монов, който е с тях на терапията на Боровец.

Не искам да говоря в детайли и да се връщам пак към случилото се, каза още охранителят Митков. Терористът влезе и на секундата застреля пред очите ми колегата. Бях по-навътре в банката, насочи се с пистолета към мен и каза че и мен ще гръмне. Казах му - не, недей.

Виждайки че колегата ми умира, настоях да му помогнем. Стреля и по полицая от СОТ, но не можа да го улучи. Мислех че ще стреля по всички, разказа служителят.