Манчестър Юнайтед нанесе тежък брутален удар на Челси в Шампионската лига, след като победи в първи четвъртфинален мач на "Стамфорд Бридж" с 1:0. Двубоят припомни страстите от финала на турнира в Москва през 2008 година, когато "сините" загубиха болезнено, надигравайки своя съперник.

Днес обаче трудно може да се каже, че Челси надигра Юнайтед. Безспорно лондончани създадоха повече голови положения, но не бяха достатъчно концентрирани, за да ги реализират. На свой ред Юнайтед демонстрира хладна тактика и взе, може би, повече отколкото първоначално планираше.

Трябва да се отчете и фаталната грешка на главния арбитър, който в 92-та минута на мача пропусна 100-процентова дузпа в полза на домакините.

Единственият гол в мача бе дело на Руни след феноменална атака през първото полувреме. Аплодисментите трябва да отидат при Райън Гигс, който сътвори положението от наглед изключително трудна ситуация.

Това е първа победа за Юнайтед като гост на Челси от 2002 година насам и може би една от най-сладките, тъй като неимоверно увеличава шансовете за класиране на полуфиналите.

Българският нападател Димитър Бербатов бе оставен на резервната скамейка за сметка на Ернандес, който обаче не блесна с нищо. Що се отнася до нападението на "сините", Анчелоти изглежда така и няма да успее да сработи Торес, Анелка и Дрогба.

Челси - Манчестър Юнайтед 0:1

0:1 Руни (24)

Челси: Чех, Босингва (78, Микел), Иванович, Тери, Коул, Есиен, Лампард, Жирков (70, Малуда), Рамиреш, Торес, Дрогба (70, Анелка)

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Евра, Видич, Фърдинанд, Рафаел (51, Нани), Парк (94, Смолинг),  Гигс, Карик, Валенсия, Ернандес (78, Бербатов), Руни