Челси успя да постигне изключително важна победа с 1:0 при гостуването си на Бенфика на стадион "Луш" в португалската столица.

"Сините" като цяло не надиграха португалците, но въпреки стигнаха до ценния успех, с който успяха да се доближат на косъм от 1/2-финалите на Шампионската лига.

Единственото попадение в мача бе дело на Саломон Калу в 74-ата минута, като африканецът получи перфектен пас от Фернандо Торес, който изработи гола.

Така преди реванша "Сините" имат преднина от едно попадение и са много близо до това да елиминират своя опонент. Загубата пък е първа домакинска такава за Бенфика на "Луш" в евротурнирите от 10 мача насам.

 Реал Мадрид почти се класира за полуфиналите на Шампионската Лига, след като победи с 3:0 като гост АПОЕЛ в първи четвъртфинален мач от турнира, игран в Никозия.

Испанците очевидно изиграха двубоя в тренировъчно темпо, желаейки да спестят сили. Това обаче можеше да им изиграе лоша шега, тъй като дълго време защитата на домакините не се пропукваше и головите опасности бяха рядкост.

Това обаче се промени с влизането в игра на резервите Марсело и Кака. Четвърт час преди края халфът центрира перфектно на главата на Карим Бензема, който отблизо вкара в мрежата.

След това пък Марсело изработи втория гол, реализиран от самия Кака в 82-та минута. В самия край на мача Бензема вкара и трети гол, след асистенция на Месут Йозил.