Поп изпълнителката не скри, че има финансови затруднения, които й пречат да стигне до финала на „Евровизия" като всеки друг участник. Поли сподели, че се налага сама да търси средства и спонсори, което е адски трудно.

„Много е тежко. Сблъсках се с проблемите около финансирането на целия проект и това коства всички лични средства на целия ми екип и моите близки. Семейството ми е на прага на оцеляването заради това, че трябва да пътувам по турнета в чужбина, да промотирам песента и лично да поръчвам дрехи за всички, които ще са с мен в Дюселдорф", жалва се певицата.

„Аз не знам, как предишните български участници на този конкурс са успели да оцелеят, но явно България няма пари да изпрати достойно един свой кандидат на „Евровизия". Такива неща би трябвало да се поемат от държавата. Но аз вече не знам, дали изобщо имаме държава? Не съм очаквала такова нещо" - изрази възмущението си Поли в предаването на магарето Марк О' Селски, в което всъщност работи като вокалистка. Генова представи там и клипа към песента, с която ще се състезава на международния музикален форум - „На инат".