Въпреки усилията на Поли Генова да се справи успешно на Евровизия, световните букмейкъри смятат нашата песен в конкурса за истински аутсайдер в надпреварата. Гигантът Sportingbet дава коефициент от 501 към 1 за българска победа.

Това е абсолютно най-високият залог сред всички държави, които участват на тазгодишния конкурс в Дюселдорф. Ние сме на дъното, а още няколко страни имат същия минимален шанс за триумф - с 501 към 1 са още Македония, Холандия и Белгия.

Нашата песен едва ли звучи чак толкова зле, но България никога не е имала лоби в Евровизия. Друг евентуален проблем пред Поли и нейната песен "На инат" са проблемите, които тя има още преди изпълнението си в полуфинала.

Финансирането на родното участие се оказа огромен проблем и певицата сама търсеше спонсори до последно. Все пак тя ще се опита достойно да защити името на родината ни пред цяла Европа с талант и позитивизъм.

Sportingbet оценява вероятността Поли да се класира за финала в събота на 80 към 1. Тази вечер българската публика ще стиска палци на усмихнатата блондинка да впечатли Дюселдорф и да стигне до големия финал.

Фаворит в това издание на конкурса единодушно според всички заложни къщи е Франция. Тяхното предложение се казва "Sognu", а песента се изпълнява от френският оперен певец Амори Васили.

С големи шансове са победа са също Ирландия, Азербайджан и Великобритания. Интересно е, че бритнаците разчитат на култовата бой банда "Blue". Момчетата правят своето голямо завръщане на сцената пред очите на целия континент.

Нашата Поли ще излезе тази вечер на сцената в Дюселдорф под номер 10. Вторият полуфинал започва от 22:00 часа и ще се излъчва на живо по БНТ1.