Талантливата малка изпълнителка от Ботевград Любомира Вушева спечели втора награда от Националния конкурс за изпълнители на забавна песен, който се проведе  в Пловдив. Конкуренцията в двудневната проява бе голяма - в нейната възрастова група участваха общо 24 изпълнители от цялата страна. Това можеше да се очаква, тъй като националният конкурс в Пловдив е включен в списъка от конкурси, даващи право на стипендия на лауреатите по Наредбата за стимулиране на изявени и талантливи деца.

Въпреки здравословните си проблеми, сполетели я няколко дни преди участието и отразили се на гласа й, Любомира Вушева отново впечатли журито, съставено от преподаватели в Музикалната академия и Пловдивския университет, и от музикални редактори в БНР и БНТ. Те оцениха високо нейното изпълнение на българската песен Устрем на Маргарита Хранова и един от хитовете на Анастейша I'm Outta Love.

В неделя Любомира  взе участие и в гала концерта в Дома на културата Гео Милев, където се проведе и конкурсната програма. Лауреати от тази сцена са били доста известни в момента български изпълнители, сред които Мария Илиева, Нели Солакова и Рут Колева. Самият гала-концерт ще бъде част от Великденската програма на Нова Българска телевизия - NBT, която е медиен партньор на проявата.