Пазарджишката фирма “Термикс”, която е спечелила обществена поръчка за ремонтни дейности по проект “Инвестираме в нашите деца” на община Ботевград, е свързана със скандал в Пловдив, според публикация на Pa1.bg от 2 септември 2010 год.
“Шумен скандал заради пазарджишката фирма „Термикс” избухна в Пловдив. Кметове на четири района от общината се оплакаха, че фирмата спечелила конкурса за реконструкция на 10 детски заведения не е спазила договорните си отношения и детските градини вместо да отворят врати приличали на бойни окопи. Кметовете недоумяват как е възможно спечелилата фирма да изпрати само по двама работници, а не 15 например, за да си свърши работата навреме – до 31 август, както е по договор. От „Термикс“ им отговорили, че щели да приключат с ремонтите до края на месец октомври. Изявлението им изкарало от равновесие кмета на Пловдив Славчо Атанасов, който се заканил още утре да извика при себе си управителите на пазарджишката фирма. „Ще късам глави, ще прекратявам договори, ще съдя за неустойки“, каза пред журналисти градоначалникът и добави, че до 15 септември – ако ще и през нощта да работят, строителите трябвало да предадат обектите”, пише Pa1.bg.

От статия на пловдивското издание snews.bg, публикувана на 17 септември 2010 год.., става ясно, че община Пловдив е получила уверение от Министерския съвет за удължаване на срока за ремонт на детските градини до 30 април 2011 год. Фирмата-изпълнител обаче се укривала, за да не подпише акт 10, който установява състоянието на обектите при временното спиране на строителните работи. Статията на изданието завършва така: “Актът трябва да бъде подписан, защото без него не можем да продължим следващия етап и новият изпълнител, който ще е избран до седмица, не може да започне работа, обясни Борислав Инчев.
Призовавам фирмата „Термикс” да спре да се крие и да подпише, защото в противен случай ще трябва да ги издирим с помощта на полицията, допълни още главният секретар на общината.”.