Дуейн Мортън от Балкан е най-полезният баскетболист в изминалия 25-и кръг от Националната баскетболна лига. При победата на отбора си над Спартак Плевен у дома ветеранът на ботевградчани изигра страхотен мач и завърши с 19 точки (8/9 за 2 точки), към които добави 7 борби и 4 откраднати топки. Така неговият коефициент на полезност от 31 е най-висок в кръга и той получава званието MVP.

 

На втората позиция се нарежда съотборникът на Мортън в Балкан Георги Давидов. Той също имаше голям принос за успеха на тима, записвайки 27 точки, 5 борби и 4 асистенции на сметката си за полезност от 30 пункта.

 

Трети е капитанът на Спартак Плевен Хрисимир Димитров, който също беше много силен, но тимът му не успя да надвие балканци. Димитров завърши с 27 точки, 8 борби и 4 откраднати  топки, на неговият коефициент е 28.

 

Александър Янев от Евроинс Черно море заема следващата позиция в класацията за 25-ия кръг. Въпреки загубата на тима си от шампиона Лукойл Академик той изигра добър мач и завърши с 19 точки, 5 борби и 3 асистенции за полезност от 25.

 

Последното място в Топ 5 се заема от Травис Питърсън от състава на Лукойл Академик. При победата на отбора над Евроинс Черно море той се открои с 16 точки, 5 борби и 3 асистенции, които допринесоха за коефициента му от 23 и мястото в класацията.

 

Най-добра резерва в кръга е Гьорги Чековски от Левски. За 25 минути в игра той записа 20 точки и 7 борби, като те му донесоха и коефициент 20.

 

На върха в класацията на реализаторите в кръга са двама баскетболисти, попаднали в Топ 5. Това са Хрисимир Димитров и Георги Давидов, които вкараха по 27 точки на съперниците си.

 

Първи сред „борците" пък е Станислав Ваклинов, който е единственият състезател с двуцифрен брой борби този кръг - 10. След него с 9 овладени топки е Джъстин Нойхаус от Черноморец.

 

Най-много асистенции в кръга подадоха двама баскетболисти, които си поделят първата позиция в класацията по този показател. Това са Иван Лилов от Рилски спортист и Арън Харпър от Левски, които подадоха по 6 завършващи паса.

 

Двама състезатели са първи и по откраднати топки с по 6 в актива си - Доминик Джеймс от Лукойл Академик и Джейсън Кроу от Левски. Следват ги Юлиян Радионов от Ямбол и Брандън Хийт от Лукойл Академик с по 5.

 

Двама представители на Рилски спортист оглавяват класацията по блокове в кръга. Драгомир Мароевич и Александър Радоевич забиха по 2 „чадъра" в мача на тима си.