Проблемите пред старши треньора на Балкан преди утрешното гостуване в Ямбол се задълбочават. Днес следобед стана ясно, че срещу Тунджа няма да може да играе и Дуейн Мортън. Причината - силни болки в кръста.

Заради тези болки миналата събота във Варна срещу Черно море Мортън игра едва шест минути. Това наложи той да пропусне и няколко от тренировките на отбора тази седмица и се включи активно едва вчера. Днес замина с отбора на Ямбол, но проблемите с кръста му се задълбочиха.

"Дуейн просто плачеше от болка - каза старши треньорът Петър Клечков. - Отидохме при местен специалист, който да се опита да подобри състоянието му, но не се получи. Жалко. Разчитах на него за утрешната среща, беше ми много необходим. Налага се да се борим без него".

Заради остро грипно заболяване и лечение с антибиотици няколко тренировки тази седмица пропусна и гардът Димитър Филипов. Той също не е възстановен напълно.

Както вече е известно, за Балкан няма да играе и безспорният лидер Йордан Бозов, който миналата седмица претърпя операция.

Дебют със зеления екип ще направят двете нови попълнения - Цветелин Иванов и Кристиян Борисов.  Практиката сочи, че който играе първа среща с Балкан срещу Ямбол, винаги се представя много силно. Ярък пример - невероятният мач на Данчо Бозов в първата среща за Купата на България на 8 февруари 2009 година. Тогава той разсипа ямболския тим, като му лепна 41 точки, 26 от които през първото полувреме, за победата на Балкан  с 97-78.

Снимка: Любо Г. Лилов