При положение, че на миналото световно първенство за ученици България е била на последно място, момчетата от Етрополе класираха страната ни в Бразилия на шесто място. Футболният свят заговори и за Етрополе, а на бразилците споменът за срещата с нашите таланти ще им горчи още много време. Само с една загуба от редовното време, с една запомняща се победа и равни мачове в останалите срещи завърши играта на момчетата в Бразилия. Останалото го решиха дузпите, което си е чиста проба и късмет. Христо Стоичков пак събра очите на футболния свят с тактиката си да пуска за полева игра вратар, като го използва на вратата при дузпите.
В днешния късен следобед посрещнахме „шестиците” до чешмата в м.Чардакли. По-възрастни етрополци разказват, че на това място във времето са посрещани високопоставени за Етрополе гости.  
Група ученици от гимназията, млади футболисти от Академията на Стоичков, граждани и близки на героите от Бразилия дойдоха да ги посрещнат. Начело с младежката духова музика към читалището. Пред групата беше разпънат транспарант, на който се четеше "Достойни за името на Ясенов!" Имаше и плакат "Добре дошли!". 
За да посрещнат момчетата бяха кметът на Общината инж. Богомил Георгиев, председателят на Общинския съвет доктор Цено Глогов, заместник-кметът Росица Христова, общинските съветници Радослав Стоянов и Димитър Хаджиев, директорката на гимназията Светла Вълова.
Пръв от автобуса слезе водачът на групата Христо Андреев, след него треньорът на отбора и футболистите. С хляб и сол и китка здравец ги посрещнаха облечени в национални носии момичета.
Видимо развълнуван от срещата и от постигнатото от младите ни надежди в далечна Бразилия, ги поздрави кметът инж. Богомил Георгиев.
Накрая имаше и снимка за спомен от това историческо за Етрополе събитие.