Подготовката на отбора на Балкан е насочена главно към предстоящите плейофи, които започват на 4 май. Но въпреки това утре момчетата в зелени екипи ще се опитат да покажат добрите неща, които демонстрира Балкан в повечето от изиграните досега 26 мача от първенството. Готови за утрешния двубой с шампиона и абсолютния лидер за всички играчи. Известни здравословни проблеми в изминалите няколко дни имаше Георги Давидов, но и той ще бъде на линия.


Що се отнася до отбора на Лукойл Академик, който е без нито една загуба досега, тимът ще бъде без титулярния си гард Доминик Джеймс. Американецът претърпя контузия, която го извади от строя до края на шампионата.


Рефери  на утрешния двубой са: старши съдия - Красимир Стойнов от Димитровград, Николай Петров и Венцислав Великов.


В останалите срещи ключов е двубоят в Самоков между Рилски спортист и Левски, като при победа на "сините" Балкан дори теоретически не може да бъде изместен от третото място. Валиден за бнтката за четвърто-пето място е мачът в Ямбол между домакините от Тунджа и Евроинс Черно море. В последния двубой в Плевен домакините от Спартак приемат Черноморец.