Стара поговорка гласи, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Изглежда, че тя е вярна, тъй като според изследване на американски учени мъжете прекарват повече време в мисли за храна и сън, отколкото за секс.

Освен това представителите на силния пол мислят за тези три неща много по-често, отколкото жените. Изследването показва, че противно на популярното мнение, мъжете не мислят за секс на всеки седем секунди. В действителност те правят това по веднъж на всеки час, в който не спят, пише БГНЕС.

Изследването било осъществено от проф. Тери Фишър, психоложка от Държавния университет в Охайо, САЩ. Тя помолила 163 студенти, мъже и жени, да направят таблица и да отбелязват в нея всеки път, когато си помислят за секс, храна или сън. Резултатите варирали значително - от студентка, която записала само по една мисъл за секс на ден, до мъж, който отбелязал 388 подобни мисли за 24 часа.

"Мъжете са по-наясно със състоянията, свързани с някаква нужда, като глад, умора или сексуална възбуда и се концентрират върху тях. Те са по-добри от жените в установяването на тези състояния у себе си и имат по-голямо желание да изразят мислите си", заяви проф. Фишър.

Тя допълни, че дори студентът, който мислел за секс 388 пъти на ден, го правел едва по веднъж на 158 секунди, много по-малко от мита за "всеки седем секунди". Според психолозите, за да постигне този резултат, един мъж, буден 16 часа на ден, трябва да мисли за секс 8000 пъти на ден или по-често, отколкото диша.