Xerox пусна на пазара у нас компактно мобилно устройство, което съчетава в себе си два скенера. DocuMate 3115 представлява дуплексен цветен скенер с външен модул за подаване на хартия. В ролята си на настолен скенер може да  обработва най-различни документи, вкл. документи за самоличност, като лесно се превръща в преносим скенер, съвместим с PC и MacDocuMate 3115 поддържа автоматично подаване на хартия за 20 страници и сканира със скорост 15 страници/30 изображения в минута. Предният прорез за подаване на хартия приема документи с размери от плик за писма до А4, както и снимки, касови бележки и пластики (документи за самоличност).

Устройството на Xerox отговаря на представта за съвременен офис, която вече не се свързва с работа на бюро между четири стени. Документите най-често се приемат, там където потребителят се сблъска с тях за пръв път.

DocuMate 3115 е оборудван за работа с широка гама бизнес приложения и притежава качества едновременно на мобилен и настолен скенер. Включеният софтуерен пакет улеснява мобилно-ориентираните бизнес потребители.

Устройството се базира на технологията Visioneer OneTouch, която позволява на потребителите да сканират в желаната от тях дестинация, натискайки само един бутон. Отпадат множеството обичайни стъпки за запаметяване на сканирани документи в популярните файлови формати.

Visioneer OneTouch поддържа сканиране на документи в шест предварително зададени, подлежащи на настройка и промяна, дестинации. Това позволява на потребителите да сканират документи с правилните настройки за резолюция, цвят, изрязване, формат на файла и впоследствие да ги доставят до всяко приложение, папка или устройство.

Xerox DocuMate 3115 върви в пакет с външно устройство за подаване на хартия и е в наличност в партньорската мрежа на Xerox България. Очаква се скоро и модел, при който външното устройство е опция.