М-Тел обяви нова мобилна услуга Zig-Zag, която позволява на родителите да локализират детето си не само посредством компютър, но и чрез мобилния си телефон, когато са в движение.

Услугата е достъпна за безплатно тестване от всеки родител в рамките на седем дни. Zig-Zag дава информация за местонахождението на детето, без да е необходимо закупуване на специално устройство или изтегляне на допълнително приложение, тъй като услугата работи с всички модели мобилни телефони, предлагани от М-Тел.

Предлагат се две опции за ползване на услугата на цени 2,90 и 5,90 лева с включени съответно 100 и 500 заявки за позициониране на детската карта, които се подновяват на всеки 30 дни. Ако изчерпа пакета си, родителят може да продължи да използва услугата срещу 0,10 лева на заявка.

Преди около месец М-Тел, съвместно с ДАН електроник, пусна на пазара друга услуга за улеснение на родители, наречена Електронен дневник. Тя известява настойниците за присъствието на детето в клас, оценките му и други училищни събития чрез SMS. Цената на услугата „Електронен дневник” е 1,20 лева на месец.

Абонаментът започва да тече, когато училището, в което учи детето, се e присъединило към проекта. Електронният дневник е безплатен за училищата в страната.