Организатори на проявата са Сдружение "ГЛОУ" (NGO GLOW - Girls Leading Our World), доброволци от Корпуса на мира и Европейският информационен център.  Тя  ще се проведе от 21 до 28 август във Велико Търново.
Лидерска академия ГЛОУ е едноседмично преживяване, насочено към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия ГЛОУ се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на една социално ангажирана кампания (еко-кампании, посещения на социални домове и т.н.).
В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още.
Кандидатстването става чрез попълване на  формуляр (на английски език), в който се съдържа лична информация за участничката, отговори на въпроси и кратко есе, както и две препоръки (една на български от учител, треньор, преподавател /които не са   роднини или съученици/; и една на английски език - от учител  по английски, който може да оцени  уменията по езика и който не  роднина или съученик на кандидатката). Документите за кандидатстване може да се изтеглят от www.bgglow.com  Краен срок за изпращане на документите: 17 юни 2011г.  на e-mail: campglowbg@yahoo.com.