Баскетболният отбор на ПГТМ "Христо Ботев", съставен от ученици от 11 и 12 клас, за пореден път стана шампион на България за средношколци. В днешния финал на Ученическите игри  тимът на ботевградското училище победи домакините от Търговище с безапелационното 113-57 и получи шампионската купа и златните медали.

Водените от преподавателя по физическо възпитание Веселин Тодоров и от мениджъра Цено Иванов баскетболисти постигнаха победи във всичките си срещи - 4 в предварителната група, на полуфинала и в двубоя за титлата. Капитанът Пламинир Дафинов връчи купата на директора на училището Добрин Христов, който пристигна специално за финала.

Във финалния турнир на средношколските игри ще участват и по-малките баскетболисти на техникума - тези от 8 до 10 клас. Домакин е Ямбол от 26 до 29 май.

И още един баскетболен отбор от Ботевград ще се бори за титлата от Ученическите игри тази година. Това са момчетата от 5 до 7 клас на ОУ "Н. Й. Вапцаров". Техните финали започват след два дни - на 12 май, в Златоград.

Снимки: ПГТМ "Христо Ботев"