Клиника Идар - Оберщайн /Idar-Oberstein - SHG Group/ търси лекари – асистенти за обучение и практика по следните специалности:

Обща хирургия, спешна хирургия, вътрешна медицина /гастроентерология, нефрология, диабетология, хематология, вътрешна онкология, кардиология/, психиатрия, неврохирургия, гинекология, неврология, анестезиология, рентгенология, урология.

Кандидатите трябва да притежават добри умения по немски език /ниво B2, съгласно езиковата рамка на Europass/. Ако не говорят немски език на съответното ниво, те имат възможност да кандидатстват за немски езиков курс, които ще се проведе в Пловдив или София. До 15 кандидати ще бъдат подбрани за включване в този курс, който ще се финансира от клиника Идар - Оберщайн и ще е безплатен за участниците, съобщава Бюро по труда - Ботевград.

Заплащане на лекарите-асистенти по време на специализацията им /основна заплата/: 3 735 евро брутна месечна заплата по време на първата година, 4 673 евро брутна месечна заплата по време на специализацията, която в повечето случаи продължава 5 години.

Представител на болницата ще посети България през лятото на 2011г., за да подбере чрез индивидуални интервюта подходящи кандидати измежду тези, които са изпратили пълния комплект документи в посочения срок и на посочения е-мейл адрес: incoming@arbeitsagentur.de на вниманието на г-н Ралф Чачек /attn. Mr. Ralf Czadzeck/.

кандидатура трябва да включва:
• CV на немски или английски език, предпочита се Europass формат;
• Придружително писмо, в което е необходимо да посочите максимум 2 специализации, по които продпочитате да се обучавате като лекар - асистент в клиника Идар – Оберщайн /клиниката е академична болница за обучение към университет Йоханес Гутенберг/;
• Сертификат за най-високото ниво на немски и/или английски езиков курс, който сте преминали /или диплома от завършена езикова гимназия/;
• Информация от Медицинския Университет, в които сте се дипломирали като лекар, за оценките, които сте получили на изпитите си през всичките години на следването си;
• Диплома за завършнено образование – магистър лекар;

Всички документи е необходимо да бъдат преведени на немски или английски език /легализиран превод/.