Голмайсторът на Премиър лийг и Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов,  получи "Златната обувка" на "Барклиз", която му бе връчена заради това, че заедно с Карлос Тевес  завърши като топ реализатор на Висшата лига през изминалия сезон. Двамата отбелязаха по 20 попадения, а ето какво каза щастливият Бербатов по повод на едно от най-големите индивидуални отличия в неговата кариера:

"В личен план съм много доволен от спечелването на тази награда. Да завършиш като голмайстор в най-добрата лига в света е огромна чест и е нещо, с което винаги ще се гордея много. Обичам да вкарвам голове и да нося удоволствие на феновете. Надявам се, че успях да го направя през този сезон. Най-важното обаче е, че с моите голове помогнах на отбора да спечели титлата. Това ме прави щастлив.
Влязохме в историята с 19-ата титла и чувството да си част от това постижение е невероятно. Индивидуалните награди са хубаво нещо, но те не означават нищо, ако заедно с това отборът не печели трофеи. Искам да благодаря на феновете на Юнайтед за тяхната подкрепа, както на моите съотборници, разбира се. Те направиха всичко много лесно за мен - да се забавлявам и да вкарвам голове", каза Бербатов.

Снимка: www.manutd.com