Хакерска група пое отговорността за атаката срещу интернет сайта на държавната американска телевизия PBS (Public Broadcasting Service). Като причина за атаката хакерите изтъкват критично предаване, което е било насочено срещу скандалния сайт за секретни документи WikiLeaks. Хората, стоящи зад атаката са членове на хакерската група LulzSec, предаде Forbes.com.

При атаката са извлечени логин детайли за администрацията на сайта. Предаването, което е разгневило хакерите се казва Frontline. В епизод от него, наречен WikiSecrets, в негативна светлина е представен Брадли Манинг, за който се смята че е основен информатор на WikiLeaks. Не са спестени критиките и срещу самия скандален сайт и създателя му Джулиан Асанж, пише kaldata.com.

"Току що изгледахме WikiSecrets и изобщо не сме впечатлени от видяното. Решихме да паркираме лодката си в сървърите на PBS за да... се запознаем по-подробно с въпроса. Както и да е, кажете "Здрасти!" на съдържанието на сървърите на PBS, приятели. Те трябва да внимават какво правят занапред.", се казва в изявление на хакерската група LulzSec, което е било публикувано в микроблогинг платформата Twitter.

Индексът на сайта PBS.org е бил заменен със съобщение на хакерите. Това действие е познато в хакерските среди с термина "дифейс". В дифейснатия сайт е имало и фалшива новина, в която се казва, че убитият рапър Тупак Шакур е жив и се намира в Нова Зеландия.

В отговор на критичния материал от Frontline, WikiLeaks пуснаха в мрежата нередактирана версия на интервю с Джулиан Асанж, кадри от което са били използвани за целите на епизода WikiSecrets.