Още едно място за забавления и развлечение на бургаските деца и техните родители ще бъде изградено скоро в Бургас. На мястото на стария увеселителен парк до Стената на приказките, която сега се ремонтира, на площ от 2 000 кв. м., до 10 дни ще бъде вдигнат нов модерен Лунапарк, съобщават от общината.

Блъскащи колички, лодка-диск, катапулт, скоростно влакче, въздушни пушки и бънджи-батут са само част от атракционите, с които ще разполага новият увеселителен парк.

Вече е ясна фирмата, която ще изгражда новия Лунапарк в Бургас. Тя бе избрана от общо 7 фирми, явили се на конкурса.

Лунапарк Бургас ще съдържа три основни вида атракциони - съоръжения за деца над 5 години, за цялото семейство и т.нар. „парти" зони - места за изнасяне на куклени представления, шоу програми и детски фестивали и конкурси. Там ще се провеждат срещи на децата с любими приказни герои, клоуни и фокусници.

Визията на съоръженията, както и начинът на разположението им, ще бъде съобразен със заобикалящото пространство в Морската градина и околната архитектура.

Всички детски съоръжения са произведени от водещи европейски фирми и съдържат сертификат за безопасност, издаден от Международната асоциация на увеселителните паркове и атракции. Тенденцията е с времето атракционите да бъдат обновявани и обогатявани.