Творческо студио „Акварели” с ръководител Николай Христов се завърна от фестивала във Варна „Море и спомени” с лауреатско звание и сребърен медал за спечеленото второ място.
Това е най-големият български фестивал за самодейни певчески състави. Провежда се   всяко лято и е с международно участие. Журито за българското представяне са били Мими Иванова и Развигор Попов.
Над 30 състава са участвали тази година. Второто място за „Акварели”, при това след няколко години прекъсване, е едно достойно представяне.
Участвали са 8 човека, с 3 песни в духа на старите шлагери и една авторска песен. Казва се „Скрий, море” на Николай Христов.
Съставът е удостоен и с правото да участва на гала-концерта, където са се представили с песента „Три годишна мъка”.
След „Тоника”, която пееше само свои песни, групата на Николай Христов е вторият състав в страната, който изпълнява авторови песни. Затова са го нарекли Творческо студио „Акварели”.
Участието им в тазгодишното издание на варненския фестивал „Море и спомени” е осъществено с помощта на Община Етрополе, заради което ръководителят на състава изказва своята безкрайна благодарност на кмета инж. Богомил Георгиев.
Снимките са предоставени от Николай Христов.