Агенция Франс прес представя селекция на запомнящи се изявления на известни личности през изминалата седмица, информира БГНЕС.

Американският сенатор Барак Обама за Бил Клинтън: „Ще трябва да разследвам малко по-дълбоко танцувалния талант на Бил, пък и други неща, преди да кажа със сигурност, че той е брат”.

Френският президент Никола Саркози за реформата в някои регламентирани професии, като например шофьор на такси: „Париж все пак е единственият град в света, където е трудно да се намери такси”.

Кристофър Гънес, говорител на ООН, по повод блокадата на Ивицата Газа, където няма дори цимент за гробовете: „Дори и след смъртта си палестинците страдат от блокадата”.

Китайски пенсионер, който вложил спестяванията си в Шанхайската борса: „Правителството никога не ни е информирало кога курсовете на акциите са твърде високи, а всички телевизионни аналитици са лъжци”.

Президентът на банка Societe Generale (Сосиете женерал) Даниел Бутон съобщава, че френският трезор е изгубил от измама рекордната сума от 4,9 милиарда евро: „Трябва да ви информирам, че ръководството на Societe Generale разкри вътрешна измама от голям мащаб”.