Днес премиерът Бойко Борисов направи първа копка на започващата реконструкция на уличната мрежа в Етрополе. По-късно премиерът се включи в храмовия празник на етрополския манастир "Св. Троица". 
Точно в 10:30 часа преди обед той пристигна на мястото, определено за първата копка за реконструкцията на уличната мрежа в града.
Присъстваха министрите Мирослав Найденов, Нона Караджова, Сергей Игнатов, Свилен Нейков, заместник-министрите Владислав Горанов, Светлана Боянова, Делян Добрев,  генерал Димитър Димитров – НСБОБ, депутатите Красимир Велчев, Валентин Николов, Тодор Димитров, Даниел Георгиев, Цветан Сичанов, Снежана Дулева, Емил Димитров, Красимир Живков – областен управител на Софийска област, Линко Лилов – областен координатор на ПП ГЕРБ, Христо Стоичков – почетен гражданин на Етрополе, Христо Андреев – началник на РИО на МОН на София област, д-р Цено Глогов – председател на ОбС в Етрополе.
Приветствие към гостите направи инж. Богомил Георгиев – кмет на Община Етрополе. „За нас етрополци днес е паметен ден, в който ще положим първа копка в изпълнение на проект за полагане на асфалт върху 5 клм улици в Етрополе на обща стойност 3,5 милиона лева. Същевременно днес е и празника на етрополския манастир. Приветствам с „добре дошли” министър-председателят на РБългария г-н Бойко Борисов”, министрите, заместник-министрите и депутатите в Етрополе”.
Бойко Борисов – министър председател на РБългария: „Не случайно сме в Етрополе повече хора от правителството, но съм казал на министрите да кажат какво ще направят или са направили в Етрополе. Той заяви, че освен рехабилитацията на улиците в Етрополе, ще бъде преасфалтиран и пътя Правец-Етрополе.
В приветствието си Емил Димитров, заяви между другото,: „Преди 4 години вие ни повярвахте и макар, че управлението започна в най-тежката възможна криза, вече в Етрополе имаме резултати. Кметската управа защити проекти за над 20 милиона в момента, още 20 милиона са в проектно разглеждане. Има и други проекти, които сега се подават или общо всичките са за близо 70 милиона лева. С тези пари Етрополе трябва да изглежда като съвсем различен град в близките 2-3 години”.
Кметът инж. Богомил Георгиев връчи на премиера Бойко Борисов символичния ключ на Етрополе.
С разбиване на шампанско в машината, докарана за първата копка и с менчето с водата, която лисна Бойко Борисов, беше даден старта за реконструкцията на уличната мрежа в Етрополе.
След тази церемония премиерът присъства и на откриването на реиновинирания  манастир „Света Троица” или „Варовитец”, както още е известен сред населението.
След тържеството в самата църква, пред нея председателя на Общинския съвет прочете решенията на Съвета за удостояването на Ловчанския Митрополит Гавриил със званието „Почетен гражданин на община Етрополе и на Емил Делчев Димитров – народен представител с Почетен знак „Плакет с изображение на Часовниковата кула".
За всички, които бяха дошли за празника на манастира имаше курбан-чорба за здраве.