Няколко чужди отбора проявяват интерес към Иван Лилов. Вторият най-добър реализатор в редовния сезон е следен от пет чуждестранни тима, които искат да го привлекат в съставите си. Отборите, за които става въпрос са израелския вицешампион Галил Гилбоа и сънародниците им от Апоел Йерусалим, чешкия шампион Нимбрук, сръбския вицешампион Хемофарм и победителят във втора испанска лига Мурсия.

 
През изминалия сезон Лилов бе част от Рилски спортист, с който достигна финал в ЕВРОХОЛД Балканска лига и завоюва бронзовите медали за Купата на България. В редовния сезон той игра много силно и стана втори най-добър реализатор след Арън Харпър със средно 21.9 точки на мач. Очаква се самоковци също да излязат с оферта към най-добрия си реализатор от миналия сезон, а той е следен и от вицешампиона Левски.
 

В момента Лилов си почива след първенството, а от другия месец по всяка вероятност ще започне подготовка с националния отбор. Селекционерът Росен Барчовски все още не е обявил състава, но едва ли в него няма да има място за роденият през 1988 година играч.

Снимка: Любо Г. Лилов