Румен Гунински е бил държан в къща в село Петревене. Това заяви в своите показания пред Софийски градски съд свидетелят по делото срещу групата за отвличания „Наглите” – Багрян Димитров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Димитров разказа, че се познава с двама от подсъдимите – Кирил Кирилов и Прокопий Прокопиев. Свидетелят обясни, че се е решил да даде показания едва сега, защото Кирилов му дължал пари, които така и не му върнал.
Димитров разказа, че през 2009 г. Кирилов го потърсил по телефона с молбата да му занесе храна, вода и тоалетна хартия. Димитров тогава работел като таксиметров шофьор и предавал пратката на „Горнобански път” в столицата. Кирилов обяснил, че доставките са за човек, който той държи в плен в къща, тъй като му дължал пари. В похищението участвал и друг от подсъдимите - Прокопи Прокопиев, отбеляза още Багрян Димитров.
Той изтъкна, че след това двамата подсъдими отново се свързали с него, като го помолили да им намери необитаема къща край Червен бряг. Те обяснили, че там ще държат сина на бизнесмен, който им дължи пари. Димитров предложил къща в село Петревене, където се криел от полицията. Кирилов и Прокопиев видели къщата и я одобрили. Димитров обаче чул по новините, че е отвлечен сина на Румен Гунински и попитал Кирилов дали това е човекът, а той му отговорил положително.