Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски вече е готов с окончателния списък на повиканите за подготовката за Евробаскет 2011. Първи разпространи новината тази вечер вестник "Труд", като една от изненадите е, че в качеството си на помощник в тима се включва Иван Чолаков. Наставникът на Ямбол се завръща при националните гарнитури, след като допреди две години за последно водеше младежкия национален отбор. Освен него в щаба остава и старши-треньорът на Евроинс Черно море Любомир Минчев.

В списъка на Барчовски фигурират общо 19 имена без тези на очакваните да бъдат повикани американци с български паспорти. Както вече е известно "трикольорите" ще избират измежду Ърл Роуланд и Ибрахим Джабер. За първи път повиквателна за тима пък получава центърът на колежанския NorthEastern Динко Маршавелски. Вижте пълния списък на избраниците на Росен Барчовски:

Центрове: Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Николай Върбанов, Костадин Маршавелски;

Крила: Деян Иванов, Калоян Иванов, Станислав Ваклинов, Александър Янев, Павел Маринов, Павел Иванов;

Гардове: Филип Виденов, Чавдар Костов, Иван Лилов, Златин Георгиев, Тихомир Желев, Александър Груев, Божидар Аврамов, Асен Великов, Пламен Алексиев.

Спортно-технически щаб:

Старши-треньор: Росен Барчовски

Треньор: Иван Чолаков

Треньор: Любомир Минчев

Треньор по физическа подготовка: Бранислав Каралеич

Лекар: Пламен Петров

Физиотерапевт: Явор Касабов

Мениджър: Лили Борисова

Домакин: Георги Митрев