"България е най-корумпираната държава в Европа. Законът за едни е закон, а за други - врата в полето. Корупцията е норма на поведение", заяви главният секретар на Ред, законност, справедливост Яне Янев на втория редовен конгрес на партията.

Според Янев страната ни е най-недемократичната страна в Европейския съюз, защото "избраните депутати, кметове и общински съветници не се отчита пред избирателите си, а после отново биват избирани", предава агенция Фокус.

"Страната ни се управлява от шепа фактори от Държавна сигурност, които не позволяват на способните хора да влязат във властта. Ако тази тенденция не се промени, в следващия парламент ще влязат мутри, облечени в тоги, квазинационалисти и сътрудници на Държавна сигурност", заяви Янев.

Според него страната ни има "крещяща нужда от политическа сила, която да работи в интерес на избирателите, тъй като в момента има рязка разлика между това, което се случва в държавата, и това, което се случва в страната."

"В страната хората издъхват от проблемите си, а в държавата - шепа олигарси преразпределят парите си", категоричен е Янев.