Корупционните скандали не трябва да бъдат на принципа „всяко чудо за три дни“. Това заяви пред БТВ лидерът на РЗС Яне Янев. Необходимо е да има резултати от проверките на компетентните органи, а ние искаме да разберем дали всички следи от парите, които са присвоени по време на Тройната коалиция са заличени.

Не знам каква част от папките за скандалите свързани Булгартабак е класифицирана информация. Скандалът датира от 2007г., когато директорът на НСлС Александър Александров обвини Румен Овчаров, че го заплашва чрез посредници заради разследване за скрита приватизация на „Булгартабак“. След обвиненията в корупция, Румен Овчаров подаде оставка, последва го и тогавашната му заместничка Корнелия Нинова. Именно Нинова поиска Антон Кутев, който сравни социализма и болестта СПИН, да подаде оставка. Без да споменава имена, Кутев отговори, че има интересна информация за СРС. Според Яне Янев от този скандал може да се окаже, че освен касиери има и ковчезници. Трябва да се даде отговор на въпросите за оръжейни сделки, договорите в енергетиката и дори АЕЦ „Белене“, каза лидерът на РЗС.

До сряда Янев ще даде проект за парламентарна анкетна комисия, която да изясни корупционните схеми по време на Тройната коалиция. Огромната част от тези схеми са се кумулирали в Министерството на икономиката и енергетиката. Убеден съм, че има порция СРС-та и неразсекретени документи с участие на действащи и актуални политици в момента. Става въпрос за милиарди лева, мистериозно каза Янев.