Александър Везенков стана шампион на Гърция за юноши. Младата надежда на българския баскетбол продължава да печели награди и възхищение от специалисти и фенове с представянето си с екипа на Арис. Поредното признание дойде след успех със 77:64 над Ерготелис във финалите на шампионата за юноши в южната ни съседка.

Везенков се представи феноменално в мача за титлата, като реализира 31 точки, а успехът дойде след продължение, тъй като в редовното време резултатът бе закован на 61:61.

Александър Везенков обра и всички индивидуални награди на турнира – той стана MVP (Най-полезен играч), топреализатор и влезе в Идеалната петица.

Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков се радваше на успехите на сина си от трибуните на залата в Кими.  Там бе и съпругата му Янка, която - както се вижда на една от снимките - заедно с още няколко майки на други играчи  от шампионския тим, разпъва плаката с надпис "Арис".

Везенков-младши е основна част от единствената ни младежка формация, която играе в елита на своята възраст – кадети до 16 години, и голямата ни надежда за добро представяне на Европейското първенство в Чехия в края на юли.

Снимки: tsiotras.blogspot.com