В дневният ред на заседанието на ОбС, което се проведе днес, бяха включени за гласуване две точки. Първата бе за определяне на актуални пазарни цени за продажба на три имота – частна общинска собственост. Те се намират срещу бившия завод за автобуси “Чавдар” и са отредени за производствени, складови нужди и озеленяване. Имотите са с площ от: 6783 кв.м.; 720 кв.м и 1023 кв.м. Предложението бе пазарната цена на първия имот да бъде намалена от 403 700 лв. на 333 510 лв., на втория  - от  96 600 лв. на 84 700 лв. и на третия  - от 77 000 лв. на 58 960 лв. 
“Общината е организирала няколко търга за продажба на имотите, но към тях не бе проявен инвестиционен интерес. Сградите в тях са стари и в лошо състояние. Затова възложихме изготвянето на актуални пазарни оценки”, обясни зам.-кметът Красимир Андреев.
Предложението за актуализиране на цените подкрепиха 18 съветници. Против гласуваха Антон Стоянов, Марсел Методиев, Петя Кочкова, Христо Якимов и Цеца Христова.

По втора точка  –  да бъде удължен с 5 години срокът на договора за безвъзмездно ползване на общинска двуетажна сграда от Агенцията за социално подпомагане, всички съветници дадоха съгласието си.