Бившият център на Ню Орлийнс Хорнетс, Кливланд Кавалиърс, Чикаго Булс и Сакраменто Кингс Седрик Симънс ще пристигне специално за лагера на националния отбор по баскетбол в Боровец в неделя, научи Sportal.bg. Американецът, който през миналия сезон игра за гръцкия Кавала, ще пробва своя шанс да бъде част от "трикольорите" по време на Евробаскет 2011.

Бившият съотборник на Илиян Евтимов в колежанския North Carolina State през миналата годиан бе номер 1 по борби в гръцката А1. Баскетнационалите започват официално подготовка в неделя, 10 юли.

"Има голямо желание да се пробва и ще бъде с нас на лагера още от първия ден. Реално Симънс идва на проби. В случай че остави добри впечатления, ще търсим варианти за бързо стартиране на процедура за издаване на български паспорт", коментира пред Sportal.bg селекционерът Росен Барчовски.

Позициите "плеймейкър" и "център" се водят едни от най-невралгичните в националния тим от няколко години. През това лято на лагера на националите при центровете са повикани Стефан Георгиев - Торо (Левски), Тенчо Банев (Лукойл Академик), Николай Върбанов (Ямбол) и Динко Маршавелски (NorrthEastern State).

Изборът за чуждестранно попълнение на позиция "1" пък падна върху Ърл Роуланд, който игра за България на Евробаскет 2009 в Полша.