Лидерът в класирането на "А" Група ЦСКА се класира за финала на турнира в испанския град Пего, след като победи с 2:1 третия в класирането на румънското първенство Унирея. Головете за успеха реализираха Йордан Юруков в 38-ата минута и появилият се като резерва през втората част Хосе Гарсес в 48-ата. Преди това Мара от румънския тим бе изравнил резултата в 42-ата. Преди попадението на Унирея, стражът на ЦСКА Ивайло Петров трябваше да спасява и дузпа отсъдена за нарушение на Фелипе Машадо. Така възпитаниците на Стойчо Младенов стигнаха до финала на надпреварата, където ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между руския Локомотив (Москва) и Аустрия (Кернтен).

Двубоят започна равностойно, като в първите минути на срещата играта бе предимно в средата на терена и единствените удари към вратата на двата отбора бяха от далечно разстояние. Българите първи отправиха сериозна заплаха към вратата на съперника в 30-ата минута, когато Флорентин Петре стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на Унирея изби в корнер.

В 38-ата минута ЦСКА поведе в резултата с красиво попадение на Йордан Юруков. Възстановеният от травма на коляното халф изпълни точно пряк свободен удар и не остави шансове за реакция на Григоре. Малко по-късно обаче Машадо събори Онофра в наказателното поле и бе отсъдена дузпа.  Ивайло Петров се превърна в герой за "армейците", спасявайки удара на Мунтеану от бялата точка. Пифа обаче бе безпомощен в 42-ата минута, когато Мара бе оставен непокрит в наказателното поле и с плътен удар опъна мрежата зад него. Така първата част завърши при равенство 1:1.

Само три минути след подновяването на играта след почивката ЦСКА отново излезе напред в резултата. Голмайстор за "червените" бе беглецът Хосе Гарсес, който отново бе пуснат от Стойчо Младенов на полувремето. Панамецът се възползва от груба грешка на ветерана на вратата на румънците Богдан Стеля, също появил се след почивката, и отново даде преднина на своя тим.

След това попадение, "червените" продължиха да доминират и пропуски пред вратата на Стеля направиха Вальо Илиев и Петре. Игра с ръка извън наказателното поле на стража на Унирея пък бе подмината от рефера Роман. До края на мача преобладаваха грубите влизания и на няколко пъти лекарският щаб на ЦСКА трябваше да влиза на терена. Наставникът Стойчо Младенов пък дори скочи да се разправя с колегата си Дан Петреску за лошо влизане на Алдея срещу Илко Пиргов. В самия край на срещата румънците можеха да стигнат до равенство, но Константин първо тресна гредата, а след това Пиргов спаси удара му с глава.

ЦСКА - УНИРЕЯ 2:1 (1:1)
1:0 - Юруков (38)
1:1 - Мара (42)
2:1 - Гарсес (48)

Съставът на ЦСКА: 12.Ивайло Петров (45 - 22.Илко Пиргов), 2.Ненад Настич, 3.Александър Тунчев-кап., 14. Валентин Илиев, 84.Фелипе Машадо, 5.Тодор Янчев (89 - 27.Куидо Ланзаат), 10.Георги Илиев (45 - 28.Маркиньос), 21.Удоджи (89 - 26.Янко Сандански), 18.Флорентин Петре (82 - 29.Муса Гай), 20.Йордан Юруков (91 - 16.Симеон Златев) и 7.Ивайло Димитров (45 - 9.Хосе Гарсес);
Жълти картони: Машадо, Янчев, Удоджи
Стадион: Олива, 100 зрители
Съдия: Франсиско Роман