ЦСКА ще се завърне в мъжкия ни баскетбол от тази есен. Новината бе потвърдена от члeна на Управителния съвет на клуба и негов основен благодетел Александър Чакмаков. Той призна пред “Тема Спорт”, че президентът Роберт Гергов и главният треньор Йордан Колев работят по селекцията, за да може “армейците” да имат боеспособен тим в А група.


За последно ЦСКА имаше мъжки отбор през 2008 г., когато под ръководството на гръцкия диджей Йоргос Стерянопулос клубът бе закрит през февруари. Три години по-късно бе стартирано поетапното му съживяване, а за целта бе започната работа от най-ниско ниво, при подрастващите. На този етап “червените” не са готови да се върнат в елитната НБЛ, тъй като ще разчитат основно на свои юноши, които са на възраст между 17 и 19 години. Те ще бъдат водени именно от легендарния гард от близкото минало Колев, избиран за най-добър баскетболист у нас през 1989 г.


Бившият помощник-треньор на Лукойл Академик, който в момента е асистент на Любомир Минчев в мъжкия национален тим, ще опита да привлече един или двама по-опитни играчи, като основната идея е да се намерят момчета на постовете център и плеймейкър. Вече има набелязани няколко имена, включително и такива на настоящи и бивши национали .Тепърва предстои да започнат преговори за привличането на някои от тях.


“Армейците” ще играят в зала “Румен Пейчев” на стадион “Българска армия”, тъй като все още тече ремонт на бившата гребна база на 4-ти километър. Съоръжението ще бъде превърнато в баскетболна арена не по-рано от пролетта на следващата година. То ще бъде с капацитет за около 600 места.