Мъжете, които пушат цигари, намаляват възможността от максимално удоволствие на тяхната партньорка в леглото, предупреждават експерти.

Нездравословният начин на живот на силния пол е свързан с възникването на сексуални проблеми, пише bgnes. Жени, обръщайте повече внимание на вредните навици на половинката си, защото те са в състояние напълно да сринат интимните ви отношения.

Ако не внимавате, рискувате за дълго да останете неудовлетворени в леглото. На хубавия секс влияят още фактори като наднормено тегло, честата консумация на алкохол и тютюн, както и твърдите наркотици. Мортен Фриш, професор и автор на проучването в Германия, обясни, че начинът на живот е пряко свързан със сексуалната активност. В експеримента участват жени и мъже на възраст от 16 до 97 години.

Много от тях още в ранна възраст започват да пият алкохол, да пушат, увеличавайки риска от импотентност. Липсата на сексуален партньор дълго време също оказва влияние върху здравето, както при мъжете, така и на жените. Този фактор - един от най-популярните, води до появата на сексуална дисфункция при младите мъже. Така се увеличава възможността от липса на сексуално желание или невъзможност да изпитат удоволствие.