Извънредна сесия на ОбС бе проведена днес от 17 часа. Дневният ред на заседанието включваше четири докладни за обсъждане и гласуване.
Съветниците подкрепиха предложението на общината да сключи договор с “Фонд за местно самоуправление в България – ФЛАГ” ЕООД за отпускане на заем в размер на 2 000 000 лева за реализиране на проекта “Инвестираме в нашите деца”, по който ще бъдат извършени ремонти на: ОУ "Васил Левски" - Ботевград, ОУ "Любен Каравелов" -Трудовец, ОУ "Отец Паисий" - Врачеш, ЦДГ "Синчец" и ЦДГ "Звънче". Максималният лихвен процент – шестмесечен  EURIBOR /средното лихвено равнище/ плюс максимална надбавка, е до 4.715%.
Кредитът ще бъде погасен след изпълнението на проекта по оперативна програма “Регионално развитие 2007 – 2013 год.” Срокът за погасяване е до 12 месеца, считано от датата на подписване на договора. Заемът ще бъде обезпечен чрез учредяване на залог върху вземанията на община Ботевград по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е управляващ орган на Оперативната програма.  

Общинският съвет даде съгласие за обединяване на два урегулирани поземлени имота в квартал 170 по плана на Ботевград. Изменението на плана е с цел изграждане на общински жилищен блок в ЖК “Север”.
Кметът Георги Георгиев обясни, че общината работи по два сериозни проекта за построяване на два жилищни блока в ЖК “Север” и ЖК “Васил Левски”, в които ще бъдат настанени социално слаби семейства от Ботевград.

Съветниците гласуваха изменение на свое решение от миналия месец, което касае сключване на договор за наем между община Ботевград и МВБУ. Според промяната срокът на договора се удължава от 6 месеца на 10 години. Наемната цена в размер на 3250 лева /без ДДС/ се запазва до края на тази година. На сесията в края на декември новоизбраният ОбС ще реши дали да промени цената, или тя да остане същата.
Кметът Георги Георгиев подчерта, че предложението на общината е съобразено с дългосрочните проекти за Международното висше бизнес училище.

На днешното извънредно заседание местните депутати гласуваха за отпускане на 15 000 лева на ВиК “Бебреш”. "Средствата са необходими за закупуване на 1200 метра тръба ф 160 за втори захранващ водопровод, който да гарантира качествана работа на новата пречиствателна станция в Трудовец", заяви градоначалникът. Парите ще бъдат осигурени от собствени приходи на община Ботевград.