В дневния ред са включени няколко точки – една от тях е решение за взимане на банков заем в размер на 500 000 лева. Парите ще бъдат използвани за ремонт в болницата, съобщи кметът Георги Георгиев. За да бъде получен заемът, общината ще ипотекира собствен имот. Кой точно е имотът ще стане ясно на самото заседание.
Кметът е внесъл предложение да бъде обявена за продажба старата административна сграда на болницата. В момента в нея има кабинети на семейни лекари. Сградата е общинска и не е прехвърляна за стопанисване на МБАЛ, уточни кметът и допълни, че към нея има интерес от купувачи. Според неофициална информация кандидатите да я купят са д-р Ненко Дяков и д-р Веселен Русинов.
На извънредното заседание на ОбС днес ще бъде внесено и предложение за размера на заплатите на директорите на общинските училища. Това предложение ще бъде внесено в Регионалния инспекторат по образованието на МОН. Според предварителна информация общинската администрация е направила корекции в заплатите на директорите на училищата в селата, тъй като те си били предложили заплати, които са по-високи от заплатата на кмета в съответното село. За ботевградските училища единствената корекция е в заплатата на директорката на гимназията.