Кметът на Ботевград Георги Георгиев и председателят на общинската пенсионерска организация Цано Георгиев прерязаха лентата на новия пенсионерски клуб “Детелина”, който се помещава в западното крило на Обредния дом.
Официалната церемония по откриването на клуба започна с изпълнения на дамската певческа формация към пенсионерския клуб в Скравена. Благодарствено обръщение към кмета Георгиев направи Верка Иванова, председател на клуб “Детелина” в Ботевград.
“Общинското ръководство и лично кметът на общината Георги Георгиев полагат всички усилия за нас възрастните хора, за да се чувстваме спокойни и доволни от живота си. Ние, пенсионерите, не бяхме забравени през изминалите осем години за нито един празник. За нас винаги имаше достъп до всички мероприятия и ние се чувствахме уважавани и важни в обществото хора”, каза Верка Иванова. Тя благодари на общинското ръководство за това, че изпълни мечтата на пенсионерите от града да имат нов и модерен клуб.
В отговор кметът Георгиев каза: “Пенсионерите на Ботевград не заслужават да се събират в един малък апартамент, закътън на гърба на Сариевския блок. Нашите пенсионери заслужават техните година да преминават в центъра на града. По този начин ние, по-младото поколение, изразяваме благодарността си към тези хора, участвали в изграждането на Ботевград. Опитахме се да им осигурим една приятна обстановка, в която да си почиват и да дават съвети на онези, които трябва да работят. Клуб “Детелина” е предпоследният клуб който изграждаме. Последният се гради в момента в Рашково и той също ще бъде открит до края на този мандат.”.  След това градоначалникът добави: “Някои казват, че ние строим, за да крадем. Това го казват слабите, реваншистите, това го казват гаргите. Казвам гаргите, защото се връщам към онази притча за гаргата, сиренцето и лисицата. Единият грачи и държи сиренцето, а другият чака отдолу да му падне в устата. Ние не чакаме. Обвинения от рода, че строим, за да крадем, не ни плашат. Ако крадяхме, нямаше да ни стигат парите да строим толкова много. Искам да кажа на онази шепа хора, които сипят подобни обвинения върху нас, че нито кметът Георгиев, нито общинското ръководство, нито обществото, ще спрат да строят. Всеки който влезе в новия клуб ще се убеди, че парите са похарчени целесъобразно и по предназначение.”.
Изграждането и обзавеждането на пенсионерски клуб “Детелина” струва 80 000 лева. Проектът е изпълнен от ЕТ “Цеки 59 – М.Захариев”.