Управляващите мислят за гражданите едва когато идват избори. Те гласуват антисоциални закони. Не може в продължение на две години да няма конкретна политика за децата, нито за младите хора или за младите семейства. Това заяви пред журналисти депутатът от ПГ на Коалиция за България Драгомир Стойнев във връзка с редица предложения на левицата за промени в Кодекса за социално осигуряване, които бяха отхвърлени от мнозинството, предаде репортер на Агенция „Фокус” .
Според Стойнев, никой не може да си затвори очите пред фактите, при положение, че 29 % от младите хора са безработни. Той посочи, че всеки трети млад човек няма работа и си задава въпроса – има ли смисъл да остане в тази държава. „Необходимо е държавническо мислене в тази посока. Ако на управляващите им е трудно, то нека всички политически сили да седнем на една маса и да се разберем как да се реши демографският проблем”, коментира депутатът.
Депутатите от управляващото мнозинство отхвърлиха предложение на депутатите от левицата, с което да бъде увеличен размерът на добавката за отглеждане на малко дете от 240 на 270 лв. „Никой не може да ме убеди, че в държавата няма 4 млн. лева за добавки за отглеждане на малко дете от 1 до 2 години. Министърът се хвали с постигнатото от предишното правителство, че майката получава 90 % от размера на заплатата си в продължение на 410 дни при раждане на дете. Вярно е, че по този показател сме първи в Европейския съюз”, уточни Драгомир Стойнев. Той попита - защо обаче министърът на труда и социалната политика не казва, че бе увеличен срокът, в който се изчислява размерът за обезщетението за майчинство от 12 на 18 месеца? Според депутата, така майките получават по-малко обезщетение, защото много по-вероятно е размерът на заплатата на майката да се е променил за 18 месеца.

Драгомир Стойнев е депутат от БСП за Софийска област. Той е член на ботевградската партийна организация.