След тайно гласуване, което се проведе днес от 9 до 18.30 часа в клуба на БСП в Ботевград, най-много гласове – 59, събра кандидатурата на сегашния министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за председател на Националния съвет на партията. На следващите места по брой гласове се подреждат Корнелия Нинова със 17 гласа, Янаки Стоилов и Георги Кадиев – по 5 гласа, Михаил Миков – 1. Мая Манолова и Илияна Йотова не получиха нито един глас. Три бюлетини са обявени за недействителни.  
Право да гласуват имаха 108 членове, определени за делегати на общинската партийна конференция. От тях своя вот са упражнили 90. Това съобщи Веселка Златева – председател на Общинския съвет на БСП в Ботевград.

„Бюлетините съдържаха имената на кандидатите, подредени по вишегласие - Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Георги Кадиев, Илияна Йотова и Михаил Миков. Те са номинирани от основните партийни организации в Община Ботевград”, обясни д-р Златева. Тя съобщи още, че на преброяването на гласовете са присъствали членовете на комисията по провеждане на избора, които са трима на брой, членовете на мандатната комисия, също трима, представители на ОбС на БСП и членове на местната структура на партията.

„Протоколът от избора ще бъде представен на Областния съвет на БСП. Другата седмица предстои заседание на Областния съвет, на което ще бъдат обобщени резултатите от избора във всички общини в Софийска област, ще бъде съставен протокол за Националния съвет на партията. До 20 юли структурите в страната трябва да са готови с предложенията, а конгресът ще се проведе на 27 юли”, съобщи още д-р Златева.