Производството на "Лукойл нефтохим" спира, потвърди Валентин Златев - генерален директор на "Лукойл България" и член на надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим".

Малко повече от един час Златев беше на среща с министъра на финансите Симеон Дянков и шефа на митниците Ваньо Танов заради отнетия лиценз на "Лукойл Нефтохим".

"Ние сме законопослушни, естествено изпълняваме указанията, привели сме го в авариен режим на работа, свалили сме преработката и за момента го спираме", обясни пред журналисти Валентин Златев, след като напусна разговорите в министерството на финансите.

Представителят на компанията обаче не пожела да коментира казуса и обясни, че знае по темата толкова, колкото и журналистите. "Ние сме в състояние на голяма степен на изпълнение на изискванията. Предполагам утре ще дадем пресконференция, не ме тормозете повече. Благодаря!", заяви той.

Преди началото на разговора финансовият министър Симеон Дянков заяви, че не се притеснява, че мярката спрямо "Лукойл Нефтохим",, може да доведе до криза с горивата в страната".