Испанският шампион Барселона допусна изключително срамна загуба с 1:4 от мексиканския Чивас Гуадалахара в контролна среща, която се игра на стадион "Сън Лайф" в Маями.

Треньорът на "Каталунците" Пеп Гуардиола бе заложил на някои от основните си футболисти в титулярния състав, но и това не даде нужния резултат.

Ерик Абидал, Шави Ернандес и Давид Вия излязоха сред стартовите единадесет за Барса, а освен това впечатление направи и присъствието на Тиаго Алкантара сред титулярите.

Двубоят започна по-страхотен начин за испанския тим и още в 4-ата минута Давид Вия успя да открие резултата в полза на Барса.

Той бе изведен сам срещу вратаря с хубав пас по въздуха, след което овладя топката и излъга стража на мексиканците, за да реализира.

През първото полувреме нови попадения не паднаха и в крайна сметка резултатът се запази в полза на "Каталунците".

На почивката Пеп Гуардиола извърши три смени и пусна в игра Бускетс, Педро и Иниеста съответно на местата на Пике, Вия и Шави.

Смените като, че ли малко объркаха играта на "Каталунците" и в 60-ата минута Фабиан изравни резултата в срещата след страхотен гол с удар от 20-ина метра.

Само три минути по-късно Фабиан отново вкара и направи обрата в срещата пълен. Този път той бе точен след акробатично изпълнение със задна ножица от наказателното поле.

Натискът на мексиканците продължи и в 72-ата минута Касияс направи резултата 3:1 в тяхна полза, след като бе намерен сам в малкото наказателно поле.

Крайното 4:1 в полза на Чивас оформи Вердуко в 92-ата минута. Той се възползва от нескопосано избиване на топката от страна на стража на Барса и със силен удар от няколко метра реализира.

Тази загуба определено може да бъде наречена изключително срамна за Барселона, макар че отборът я допусна в приятелска среща.

ЧИВАС ГУАДАЛАХАРА - БАРСЕЛОНА 4:1
0:1 Вия 4'
1:1 Фабиан 60'
2:1 Фабиан 63'
3:1 Касияс 72'
4:1 Вердуко 92'

БАРСЕЛОНА: Пинто, Пике (46 - Бускетс), Дос Сантос, Фонтас (32 - Гомес), Абидал (62 - Риверола), Шави (46 - Иниеста), Кейта (76 - Балиу), Тиаго (62 - Муниеса)
, Кармона (62 - Еспиноса), Куенка, Вия (46 - Педро)