С два гола в края на мача Арсенал стигна до героичен обрат с 2:1 срещу Барселона в първия осминафинален мач от Шампионската Лига.

Макар да не доминираха както миналия сезон, каталунците поведоха с гол на Давид Вия през първото полувреме.

След почивката обаче Арсенал бе по-активният отбор и не позволи на Барса да създаде кой знае какви положения.

В последните петнайсетина минути "артилеристите" стигнаха и до пълен обрат. Първо Робин ван Перси изравни в 78-та минута с удар от малък ъгъл, който свари неподготвен Валдес.

В 83-та минута пък влезлият като резерва Андрей Аршавин вкара победния гол след контраатака и асистенция на Самир Насри.


Шахтьор Донецк изигра страхотен мач, унизи с 3:2 Рома насред "Олимпико" и докосна 1/4 финалите на Шампионската лига. Попаденията за украинците забиха Жадсон, Дъглас Коща и Луис Адриано, точни за "вълците" бяха Симоне Перота и Жереми Менес.

Футболистите на Шахтьор направиха отличен двубой и заслужено се поздравиха с победата. Момчетата на Мирча Луческу бяха неудържими на терена, особено през първото полувреме, когато се подиграха с "вълците" от Рим.

Украинците заложиха на преса, здрави единоборства, подвижна халфова линия, бързи контраатаки и мощни нападатели, те се забавляваха на "Олимпико" и логично взеха солидно предимство преди срещата-реванш след две седмици в Донецк.

От своя страна играчите на Рома бяха твърде апатични, плахи, предсказуеми и допускаха елементарни грешки в защита. "Вълците" се разиграха едва след 60-ата минута, но отново трудно достигаха до чисти голови положения и нямаха никаква идея как да се доберат до равенството.